Sport-, Mindfulness en Ontspanningsmassage

Een massage is een weldaad voor je lichaam. Het richt zich op het verbeteren en onderhouden van de conditie van je spieren en het heeft een positieve werking op het zenuwstelsel, de bloedsomloop, het lymfe-, en hormoonstelsel.  Een regelmatige massage bevordert de balans tussen lichaam en geest. Neem tijd voor jezelf en neem een sport-, mindfulness, of ontspanningsmassage.

Sportmassage

Heb je stijve spieren na het sporten of herstel je minder snel na inspanning? Vermoeidheid en overbelasting kunnen klachten van je spieren geven. Sportmassage richt zich op het verbeteren en onderhouden van de conditie van je spieren. Een sportmassage is een diepe weefselmassage waarbij de druk en tempo van de massage hoger liggen dan bij een mindfulness of  ontspanningsmassage. Een sportmassage werkt herstel bevorderend in combinatie met de juiste voeding, training en ontspanning. Het kan worden toegepast in een fysiotherapie behandeling of preventief worden ingezet.

Mindfulness massage

Een mindfulness massage brengt je terug naar het hier en nu. Je bent aandachtvol in houding, beweging en adem. Tijdens deze massage richt je je aandacht volledig op je lichaam en voel je wat er aanwezig is. Ben je gespannen of ontspannen en kun je je openstellen voor wat er op dit moment in je lichaam aanwezig is? Deze massage heeft een positieve werking op het zenuwstelsel, de bloedsomloop, het lymfe-, en hormoonstelsel. Een mindfulness massage kan worden toegepast in een fysiotherapie behandeling of preventief worden ingezet.

Ontspanningsmassage

Heb je pijnlijke, gespannen of vermoeide spieren? Herstel je minder snel na inspanning of voel je stress in je lichaam? De basis van een ontspanningsmassage is de geest en het lichaam tot rust en in balans te brengen. Een ontspannen lichaam zorgt voor mentale ontspanning en andersom. Dit kan herhaling van klachten voorkomen en het zelf herstellende vermogen van het lichaam ondersteunen. Het tempo en de druk van de massage liggen bij een ontspanningsmassage lager dan bij een sportmassage. Deze massage kan worden toegepast in een fysiotherapie behandeling of preventief worden ingezet.

Tarieven en Vergoeding

Een sport-, mindfulness-, of ontspanningsmassage kan worden ingezet tijdens de fysiotherapie behandeling wanneer dit door de fysiotherapeut als toevoegde waarde in de behandeling wordt gezien. Dit valt dan onder de verzekerde zorg, mits je aanvullend verzekerd bent. Wordt een massage preventief ingezet, dan is er geen vergoeding mogelijk vanuit de zorgverzekeraar.

Tarieven Massage (incl. BTW)
Sport-, Mindfulness-, of Ontspanningsmassage
Massage 45 minuten € 50,-
Massage 60 minuten € 70,-
Massage 75 minuten € 80,-

Betaling

De factuur van de behandeling kun je direct voldoen door te pinnen, contant te betalen of overmaken.