Over Yvette Venhorst

Welkom op mijn website! Mijn naam is Yvette Venhorst, woonachtig in het buitengebied van Winterswijk, samenwonend en trotse moeder van een zoon en dochter.  Na 14 jaar in loondienst te hebben gewerkt als fysiotherapeut, ben ik in 2017 mijn eigen praktijk gestart voor fysiotherapie met de specialisaties sport-, en mindful fysiotherapie, orthomoleculaire therapie en mindfulness.

Gezond worden en blijven heeft te maken met het vinden en behouden van de juiste lichamelijke en geestelijke balans. Als de balans wordt verstoord kunnen er allerlei klachten ontstaan. Ik bekijk de mens met zijn gezondheid in het geheel. Daarom heb ik een brede aanpak en kijk verder dan alleen een lichamelijke of mentale klacht, symptoom of ziekte.

Om tot die brede aanpak te komen heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd waarmee ik mensen kan helpen op gebied van leefstijl, voeding, beweging en ontspanning.

Opleidingen

In 2002 heb ik de opleiding tot fysiotherapeut afgerond en heb in verschillende fysiotherapie praktijken gewerkt en ervaring op gedaan. Daarnaast ben ik in 2003 in een sportcentrum gaan werken, waar ik 17 jaar met veel plezier medische groepslessen heb gegeven.

Na anderhalf jaar werken als fysiotherapeut ben ik mij gaan specialiseren tot sportfysiotherapeut en revalidatie trainer om mensen specifieker te kunnen begeleiden en adviseren op (sport specifiek) trainingsgebied en tijdens het herstel van een blessure of operatie.

Diverse cursussen en opleidingen heb ik daarna gevolgd, waaronder Mindful Fysiotherapie, Fysio Pilates, elastisch tapen, gezondheids psychologie voor de fysiotherapeut, coaching, Dansante Fysiotherapie, training voor mensen met Diabetes en COPD, pijn- en stressmanagement technieken en Body Balance instructeurs opleiding.

Door mijn brede interesse en eigen ervaring op het gebied van meditatie en de positieve effecten hiervan, ben ik mij hierin verder gaan verdiepen en heb de cursus Mindful Fysiotherapie gevolgd. Als het mij veel brengt, zal het anderen ook veel kunnen brengen. Om dit te verspreiden geef ik nu 8 weekse mindfulness trainingen in groepsverband en individueel.

Voeding

Bij het verbeteren en onderhouden van een goede gezondheid hoort ook de juiste voeding. Jaren geleden bezocht ik een orthomoleculair therapeut omdat ik spijsverteringsklachten had en ben er achter gekomen dat voeding een belangrijke rol speelt in mijn gezondheid. Ik heb mijn voeding aangepast en vond het resultaat zo geweldig dat ik anderen hier ook heel graag mee wil helpen. Ik heb de post- HBO opleiding tot orthomoleculair therapeut volgens de kPNI (klinische Psycho, Neuro, Immunologie) gevolgd en met succes afgerond.

Orthomoleculaire therapie is gebaseerd op het behandelen van de oorzaken van gezondheidsklachten en gaat verder dan symptoombestrijding. Als orthomoleculair therapeut kijk ik wat je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. En wat je nodig hebt in welke verhouding en wat we kunnen gaan doen wanneer deze verhouding uit balans is. Niet alleen een goede voeding, vertering en opname is noodzakelijk. Naast een juist voedingspatroon, kijk ik ook naar het functioneren van de psyche, het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Het één functioneert niet goed zonder een goede functie van het ander. Alles staat met elkaar in verbinding. Je leefstijl en leefomstandigheden zijn mede bepalend voor je algehele gezondheid. Rust, ontspanning en beweging zijn minstens zo belangrijk en neem ik ook mee in de behandeling.

Oprechte aandacht, professionaliteit en een brede kijk op je gezondheid zijn voor mij belangrijke pijlers. Omdat iedereen anders is, andere behoeften en verwachtingen heeft, krijg je van mij advies op maat.

Zoek jij een therapeut met een brede blik en aanpak van je gezondheid? Dan zie ik je graag in mijn praktijk!