Ervaringen van cliënten

Dhr. A. Janssen uit Silvolde

Over Fysiotherapie: Ik kwam uit het ziekenhuis na een ongeval en zocht een fysiotherapeut die bij mij thuis kwam. Via een familielid kwam ik aan Yvette en zij heeft mij snel weer op de been gebracht. Ik heb Yvette ervaren als een deskundige fysiotherapeute die met een persoonlijke benadering mij begeleid heeft tot waar ik nu ben. Bedankt!

Map

Over Fysiotherapie: Toen ik Yvette om advies vroeg voor een langdurend probleem van mijn elleboog en arm maakte ze meteen tijd voor mij. Na een paar gerichte vragen begon ze gelijk met therapie; massage, intapen met elastische tape en oefeningen. Het resultaat verbaasde me, na de eerste keer intapen was ik pijnvrij. En dat na ongeveer een jaar met pijn!! Na enige wekelijkse behandelingen met daarna steeds meer tijd daartussen kan ik mijn arm weer normaal gebruiken. Ik heb begrepen dat je nooit met zo’n probleem te lang door hoeft te lopen. Het is soms makkelijker op te lossen dan je denkt.

Dank voor je goede zorgen Yvette!

Alette

Over Fysiotherapie: Twee jaar geleden ben ik bij Yvette onder behandeling gekomen met erge nekklachten en daar aan gerelateerde hoofdpijn die ik al jaren had. Yvette heeft me daar helemaal vanaf kunnen helpen. Yvette voelt goed aan waar je klachten zitten en onderzoekt waar deze vandaan komen, zodat het resultaat effectief is. Een half jaar geleden ben ik aan mijn knie geopereerd. De revalidatie daarna is, mede door de behandeling van Yvette , goed verlopen. Het persoonlijke contact met Yvette verloopt op een prettige manier.

Christine

Over Fysiotherapie: Yvette doet een goede intake om de klacht duidelijk en helder te krijgen met een gedegen behandeling. Yvette past niet alleen fysiotherapie toe , maar vult ook aan vanuit andere kennis die ze heeft indien gewenst. Yvette is betrokken bij haar patiënt. Ze is aandachtvol en rustig. Ze kan ook heerlijk masseren.

Mariska uit Eibergen

Over Orthomoleculaire Therapie: Onze dochter Inez van 10 jaar had jarenlang last erg van een jeukende huid, in gezicht, nek en elleboogholtes. Vaak krabde ze het net zolang tot het ging bloeden. Het zag er niet mooi uit, maar de jeuk was voor haar nog het ergste.  We zijn bij heel veel dokters geweest. De dermatoloog zei zelfs dat het in de familie zat, maar bij ons heeft niemand eczeem. Van de zalfjes die we meekregen hielp er niet één tegen de jeuk en de schilfers. Uiteindelijk ging het pigment helemaal weg en had Inez overal witte vlekken.

Toen ze een keer niet kon slapen van de jeuk heb ik de volgende dag Yvette gebeld. Yvette heeft veel uitgelegd over de barrières in de huid en in de darmen. Die barrières werkten niet goed, en om die weer beter te maken zou Inez een dieet moeten volgen en allerlei supplementen (vitamines en mineralen) moeten slikken. Samen met Inez besloten we ervoor te gaan, want alles was beter dan die jeuk…

Het dieet was gluten-, zuivel- en suikervrij en er waren nog een paar dingen die ze niet (veel) mocht eten zoals peulvruchten en pinda’s. Een enorme uitdaging, maar we kregen allerlei recepten van Yvette en op internet vonden we zelf ook lekkere recepten. Thuis was het niet zo moeilijk om het dieet vol te houden, maar op school en bij feestjes was het een stukje lastiger. Ook het dagelijks innemen van de supplementen ging niet vanzelf, want echt lekker waren ze niet. Maar je kon echt merken wanneer we ze een dagje vergeten waren, dus dan toch de volgende dag maar weer netjes innemen.

Maar alle moeite werd beloond! Al na een paar dagen werd de jeuk een stuk minder en langzaam werd de huid rustiger. Om de paar weken hadden we een afspraak met Yvette, zodat ze kon kijken hoe het ging en dan werd ook de suppletie aangepast. Fijne gesprekken, ze nam alle tijd voor ons en legde alles goed uit.

We zijn inmiddels een jaar verder. Wij zijn heel trots op Inez, dat ze zo heeft doorgezet. Zelf is ze ook heel blij met het resultaat. Haar huid is mooi geworden, zelfs de witte vlekken zijn weg, bovendien voelt zich een stuk fitter.

Yvette, bedankt voor je advies en goede zorgen!

Mevr. T. vd M.

Over Orthomoleculaire therapie: 5 consulten orthomoleculaire therapie heb ik gehad bij Yvette. Ik heb veel adviezen gekregen over leefstijl, voeding en supplementen. Tevens heb ik recepten gekregen voor een alternatief ontbijt, lunch en avondeten. Het geheel heeft mij meer inzicht gegeven hoe het lichaam kan gaan werken wanneer er op een minder goede manier mee om wordt gegaan.

Christine

Over Orthomoleculaire Therapie: Yvette heeft degelijke kennis van zaken, ze legt goed uit hoe klachten in elkaar steken en wat eraan te doen vanuit orthomoleculair standpunt. Dieet aanpassingen zijn doorgenomen en voorgesteld om bv bloed te laten onderzoeken op zaken die minder gebruikelijk zijn bij een huisarts. Daarnaast heeft Yvette mij adviezen gegeven hoe ik met voedingssupplementen mijn lijf kan ondersteunen bij zijn helingsproces. Yvette bereidt zich goed voor op het consult.

Joep

Over Groepslessen: Ik had veel pijn in mijn schouders. Sinds ik elke week een groepsles bij Yvette volg is de pijn een stuk minder en kan ik mijn schouders beter bewegen. Verder ben ik  een stuk soepeler geworden. Ik gebruik mijn spieren in deze les op een andere manier. Geweldig!

Jan en Mariëtte

Over Groepslessen: Wij ervaren de body-grip lessen van Yvette als zeer prettig. Onder de gezellige achtergrond klanken van jaren zestig en zeventig muziek laat Yvette ons talloze oefeningen doen. Rustig en zeer deskundig lopen we min of meer aan de hand van haar langs alle grote en kleinere spieren van ons lichaam. Persoonlijke begeleiding is daarbij het sterke punt van Yvette. Ze geeft aan wanneer je een oefening beter anders of niet kunt doen. Evenwicht-, in-, en ontspanningsoefeningen zorgen ervoor dat je moe, maar voldaan weer naar huis gaat. Je voelt je na een aantal lessen soepeler en beter in conditie.

Mieke

Over Groepslessen:Twee keer per week volg ik een groepsles bij Yvette waar ik veel baat bij heb. Vooral voor mijn evenwicht en balans. Ik ben enorm vooruit gegaan en er sterker door geworden. Ik zou niet meer buiten deze lessen kunnen.

Kitty

Over Groeplessen: Sinds een aantal jaren volg ik de body- grip les bij Yvette. De les heeft een goede opbouw, het hele lichaam krijgt aandacht. De oefeningen worden rustig uitgevoerd en de variatie in oefeningen is goed. Door deze les ben ik sterker geworden en heb ik geen klachten meer. Na een uurtje body- grip voel ik mij altijd heerlijk ontspannen en voldaan. De ontspanningsoefeningen vind ik erg fijn, deze zou ik wel vaker willen doen. Ik  kan het iedereen aanraden deze les te volgen. Ik hoop dat Yvette nog lang deze les blijft geven!

Magda van Toorn

Over Groepslessen: Iedere maandagmorgen rijd ik van Emmerich naar het fitnesscentrum in Gendringen om een uur body- grip les te volgen onder leiding van fysiotherapeute Yvette. Zij geeft een doelgerichte training waarbij wij onze gewrichten mobiliseren en de spieren rekken. Daar horen ook balans oefeningen en  oefeningen voor het uithoudingsvermogen bij. Na de les ga ik samen met een aantal andere dames een kopje koffie drinken om weer even bij te kletsen.

Wim Colenbrander

Over Groepslessen: Al jaren volg ik de body- grip les bij Yvette en ben daar erg positief over. Yvette let goed op de houding en beweging en of de oefening juist wordt uitgevoerd binnen de mogelijkheden van elk individu. We gaan pas verder wanneer iedereen de juiste houding of beweging heeft. De houding- en stabiliserende oefeningen vind ik het meest nuttig. Lang geleden had ik een hernia in mijn onderrug. Sindsdien ben ik mijn buik- en rugspieren gaan trainen. Daarnaast ga ik wekelijks wielrennen, wat ik ook met veel plezier doe.

Sinds ik mijn rompspieren heb versterkt, heb ik geen rugklachten meer. Zelfs wanneer ik ongewone dingen doe die ik normaal gesproken niet vaak doe zoals in de tuin graven, op het dak werken of andere zware werkzaamheden, heb ik geen last van mijn rug of spierpijn.

De sfeer in de les is gezellig en er is een goede groepsvorming. Wanneer iemand er niet is, wordt deze persoon gemist in de groep. Ik sport met veel plezier en zoals deze les is er geen andere les. Ik kan het iedereen aanraden body- grip te volgen. Om je spieren te trainen of om soepel te worden en te blijven!

Joke Aalbers- Boegman

Over Groepslessen: Al 10 jaar volg ik de body- grip les bij Yvette. Dit doet erg goed voor mijn hele lichaam. Ik vind het een hele fijne les en Yvette heeft veel aandacht voor iedereen. Op deze manier houd ik mijn lichaam soepel en leer veel over wat ik voor bepaalde spiergroepen kan doen. Als ik een keer niet kan, dan mis ik het. Thuis doe ik veel oefeningen die ik van Yvette heb geleerd. Ik hoop dit nog heel lang vol te houden.

Jetske

Over Mindfulness: Er is echt zoveel veranderd in de afgelopen 3 maanden! Ik had nooit verwacht dat de Mindfulness training mij zoveel zou brengen. De continue strijd met mijzelf is verleden tijd. Wat een rust geeft dit zeg!

M.S.

Over Mindfulness: Ik heb een burn-out gehad. Toen ik daar weer beter mee om kon gaan volgde een scheiding van mijn partner waar ik 41 jaar relatie mee heb gehad. Ik was hierdoor behoorlijk depressief. Daarnaast heb ik ook veel lichamelijke klachten overgehouden na een zware chemo en totale lichaamsbestraling. Door Mindfulness training te volgen heb ik geleerd om beter met fysieke en emotionele klachten om te gaan. Ik ben er nog niet, maar heb handvatten gekregen om door te gaan en weer van het leven te genieten!

Christine

Over Mindfulness: Bij Yvette heb ik een mindfulness training gevolgd met gerichte oefeningen, een begeleidende CD en informatiemateriaal. Ik heb alles kunnen ervaren en na kunnen bespreken tijdens de bijeenkomsten. Wij als deelnemers werden gestimuleerd om ons huiswerk te verrichten en daar waar mogelijk mindfulness in ons leven toe te passen. Ik vind het jammer dat ik niet eerder een mindfulness training heb gedaan , het zou me zeer geholpen hebben in mijn werksituatie.

Anja

Over Mindfulness: De cursus heeft me goed gedaan, heeft me nog andere dingen gebracht dan ik verwachtte. Ik voel me sterker en kan dingen meer echt vanuit mezelf doen. Ik kan beter loslaten wat er niet is, en aanvaarden wat er wel is.

Manda Pondes

Over Mindfulness: Ik heb tijdens de mindfulness training handvaten gekregen om tijdens drukke en stressvolle momenten, weer rust te kunnen vinden. En tijdens piekermomenten dingen makkelijker los te kunnen laten. Een echte aanrader voor de hectiek van deze tijd!!